Wat hebben een handdoekje, autosleutels en een website gemeen?

Op zich hebben deze dingen niet zoveel met elkaar gemeen, of je moet wat verder kijken dan je neus lang is(nu is mijn neus niet zo lang dus ik hoef niet heel veel verder te kijken).

Herken je dat ook dat je soms een klusje moet doen maar er helemaal geen zin in hebt? Maar tegelijkertijd moet het wel gebeuren.

Ik ken dat zeker. Zo hadden wij in onze keuken niet echt een plek waar we onze handdoeken of theedoeken konden ophangen.

Dus wat deden we? We legden onze handdoeken steeds op de verwarming in de keuken. Maar daar viel die steeds van af..(grrrr..)

Makkelijk maken

Ik irriteerde me mateloos hier aan. Zo vaak kon ik de handdoek weer van de grond oprapen. Moe werd ik ervan, bah! Maar niets doen hè…

Totdat ik er zo klaar mee was dat ik besloot twee gaten in de muur te boren, plugjes erin en twee haakjes er in te draaien. 

En? Heeeeerlijk! Geweldig. De handdoek en theedoek hangen mooi aan de zijkant en ze vallen niet meer op de grond. Top. (al zeg ik het zelf)

Autosleutels

Wat dit met je website te maken heeft kom ik zo op. Nog een laatste voorbeeld. Tot voor kort deed de centrale deurvergrendeling van mijn auto het niet meer.

Dat was al..(shame, shame..)..een jaar zo. En ik irriteerde me maaateloos. En elke keer zei ik dat ook tegen mijn vrouw “dit is zo vervelend”.

Ik moest eerst mijn eigen deur openen, daarna de deuren van de kinderen en ik moest elke keer wachten totdat iedereen was uitgestapt voordat ik de deuren weer op slot kon doen.(Pfffff…vermoeiend hoor).

Uiteindelijk heb ik dit laten maken en doet de vergrendeling het weer. Met één druk op de autosleutel gaan nu weer alle deuren open en dicht. Superrrrr!!!

Gebruiksvriendelijke website

Je kunt hier als ondernemer, wanneer je een website hebt of wilt laten bouwen, een belangrijke les uittrekken. O ja? Ja.

Wat dan Sander? Nou, kijk, het gevoel voordat ik alles weer in orde maakte was dat ik me irriteerde en moe werd van de handdoeken die op de grond vielen. En de autosleutels die niet werkten.

Zo is het ook met (jouw) websitegebruikers. Zij verlangen naar gemak. Onthoud dat woord: gemak. 

Wanneer een website niet makkelijk is om te gebruiken dan gaan je bezoekers zich irriteren en zullen ze afhaken. Ze gaan verder zoeken en jij loopt misschien klanten mis doordat je website niet gebruiksvriendelijk is.

Je website bouwen

Denk dus, voordat je een website gaat of laat bouwen, na over de inrichting van je website. De valkuil is dat je te snel begint met bouwen.(herken ik ook hoor)

Maar dan zul je hoogstwaarschijnlijk niet goed nadenken over de gebruiksvriendelijkheid van je website. 

Ga dus eerst eens rustig zitten en op papier zetten wat makkelijk is voor jouw bezoekers. Bouw een website met een heerlijke gebruikerservaring voor jouw websitebezoekers.

Dan haken ze niet af, maar blijven ze op je website en komen ze waarschijnlijk ook weer terug. Want ze hebben een prettige ervaring wanneer ze jouw website bezoeken. Succes!

Geen blabla, maar echte tips.

Wil jij elke week een waardevolle tip ontvangen om als startende ondernemer te kunnen groeien?