Sooo…jij bent lekker bezig !!

Vorige week was ik bij een kennis die voor zichzelf is begonnen, om  volwassenen en kinderen te helpen om hun vliegangst te overwinnen. (www.vlieg-beleving.nl).

Hij hield die zaterdag een open dag voor geïnteresseerden, om eens te kijken wat hij nu precies doet. Ik kwam binnen en de eigenaar, Theodor Janzen, ontving mij hartelijk.

Ook zijn vrouw, gaf mij een hand en ik kreeg een lekker kopje koffie.(da’s toch altijd fijn). Ik was niet de enige en kwam met wat mensen aan de praat.

Online zichtbaarheid

Theodor zelf moest eerst de krant te woord staan voordat hij mij een rondleiding kon geven. Hierdoor kwam ik ook aan de praat met zijn vrouw die vertelde dat de krant al vaker langs was geweest.

Zo had hij al eens in De Gelderlander gestaan, op de voorpagina van de Achterhoek. Hoe tof is dat !? Ik zei “dat is gaaf dat veel mensen hierdoor weten dat er een mogelijkheid is om iets aan zijn of haar vliegangst te doen.”

Toen zei ze: “Sooo…maar jij bent ook lekker bezig !! Ik zie regelmatig wel iets voor bijkomen op facebook.”

Zichtbaar worden

Dit was leuk om te horen want kennelijk bleven mijn stukjes niet onopgemerkt. Sterker nog, nu ik zo terugdenk zijn er meer mensen die me hebben aangesproken op de berichten die ik schrijf en op facebook plaats.

En dat is vaak leuk, de meeste mensen die ik spreek zijn positief en dat bemoedigd mij om door te gaan. Maar wat leuk is om te ontdekken is dat het dus opvalt wat ik doe.

Ondernemer zijn en het verkopen van je product of dienst gaat ook om (online) zichtbaarheid. Zonder gezien en gehoord te worden weet (bijna) niemand dat je er bent en bestaat als ondernemer.

Verkopen

Wil jij jouw producten of diensten verkopen dan start je (er van uitgaande dat je een goed product of dienst aanbiedt) met online zichtbaarheid.

Deze zichtbaarheid is op veel verschillende manieren mogelijk. Maar wanneer jij bedenkt dat de meeste mensen dagelijks uren op internet doorbrengen ligt daar een grote mogelijkheid om gezien te worden.

Maar natuurlijk kun je ook gebruikmaken van flyers, posters, advertenties in kranten of tijdschriften, visitekaartjes, t-shirts, of zoals ik heb gedaan een sticker op de kentekenplaat van mijn auto met de naam van mijn website er op.

Probleem oplossen

Je (online) zichtbaarheid is dus een belangrijk onderdeel van jouw bedrijf. Maar er komt meer bij kijken dan alleen zichtbaar zijn op verschillende manieren en diverse (social media) kanalen.

Mensen moeten ook weten dat jij hen verder kunt helpen bij het oplossen van hun probleem of problemen.

Zoals Theodor mensen helpt om hun vliegangst te kunnen overwinnen door bij hem een training of meerdere trainingen te volgen.

Online zichtbaarheid is dus een belangrijk middel om mensen te kunnen laten zien wat je doet en hoe jij ze verder kunt helpen om hun problemen op te lossen. 

Geen blabla, maar echte tips.

Wil jij elke week een waardevolle tip ontvangen om als startende ondernemer te kunnen groeien?