Ken jij de plugin Yoast? Spreek uit als Joost.

Yoast(spreek uit als: Joost) is geen man, geen vrouw, ook geen fiets en ook geen auto.(Oké wat is het dan wel?).

Yoast is een plugin(wat is een plugin Sander !? Jij doet net of ik alles al weet! Hahaha, nee natuurlijk begrijp ik dat ik even moet uitleggen wat een plugin is. Laat ik daar dan even mee beginnen oké?) 

Een plugin is (in my own words) iets extra’s wat jij kunt toevoegen aan je website. Oké, nog steeds niet helemaal helder hè?

Wat is een plugin?

Stel jij hebt een auto, laten we zeggen een mooie BMW, of Volvo, Mercedes, Volkswagen, Seat (ja ja Sander, ik begrijp je punt)

Maar je wilt dat je auto er cooler uitgaat zien, zoals een andere uitlaat of een spoiler, of andere banden of andere velgen. Dan kun je iets extra’s kopen en dit op je auto zetten.

Het is het toevoegen van iets extra’s aan een bestaand voorwerp.

Een plugin is iets extra’s

Jouw auto kan bijvoorbeeld max. 200 km per uur, dat is best snel. Stel dat jij nu een voorwerp kon kopen waardoor je auto i.p.v. 220 km/uur ineens 300 km/uur kan rijden.

Als je gebruik maakt van dit voorwerp dan voeg je iets extra’s toe waardoor je auto sneller kan rijden.

Plugins zijn eigenlijk hetzelfde. Ze zijn iets extra’s wat jij kunt toevoegen aan je website. Er zijn duizenden plugins om je website mee uit te bouwen.

De meeste websites hebben bijvoorbeeld geen contactformulier. Wil jij dit wel op je website? Dan zul je gebruik moeten maken van een plugin.(dus iets extra’s toevoegen aan je website).

Door plugins kun jij je website uitbouwen.

Of stel je hebt een huis gekocht en wilt deze uitbouwen met een dakkapel. Je moet dan deze dakkapel kopen en laten bouwen op je dak. Het is een uitbreiding van je huis.

Een plugin is dus niets meer en minder dan een extra toevoeging waarmee je jouw website uitbreidt.

Plugins waarmee jij je website kunt uitbouwen:

Plugins om een contactformulier toe te voegen
Plugins om Google Analytics toe te voegen
Plugins om betalingen toe te voegen
Plugins voor SEO (zoals Yoast) toevoegen
Plugins voor etc. etc.

Een plugin voegt iets toe aan je website.

Wanneer je websites bouwt zoals ik en met CMS WordPress werkt(een systeem om websites mee te bouwen) dan maak je vaak gebruik van plugins.

Deze plugins kun je op een makkelijke manier toevoegen aan je website wanneer je met WordPress werkt. (mocht je hier vragen over hebben, neem dan even contact met mij op).

Oké nu weet je dus wat plugins zijn en dus ook dat Yoast een plugin is.(iets extra’s om aan je website toe te voegen)

Elke plugin heeft een functie. Ook de Yoast plugin.

Elke plugin heeft een functie. Denk aan de plugin voor een contactformulier.

Ik maak gebruik van de plugin contactformulier zodat…mensen contact met mij kunnen opnemen.

Ik maak gebruik van de plugin Google Analytics zodat…ik inzicht krijg in mijn website bezoekers en wat ze allemaal doen op mijn website.

Ik maak gebruik van de plugin Yoast zodat…ik mijn website kan verbeteren voor zoekmachines zodat ik beter en sneller gevonden word door bijvoorbeeld Google.

De plugin Yoast is een soort stoplicht.

De plugin Yoast is een soort stoplicht die aangeeft hoe jouw pagina is ingericht. Yoast maakt gebruik van rode, oranje en groene bolletjes.

Je problemen op de pagina
verbeteringen voor de pagina
en goede resultaten van de pagina

Aan de hand van deze bolletjes kun jij zien wat goed gaat op je pagina, wat verbetert moet worden en wat problemen geeft.

Zonder deze plugin had ik dit waarschijnlijk niet geweten. Of ik had er op een andere manier achter moeten komen. (Maar ik zou even niet weten hoe.)

Hoe ziet de plugin Yoast er uit op je website?

Zo ziet Yoast er op je website uit. Onderaan elke pagina staan:

De bedoeling is om al deze problemen aan te pakken en de verbeteringen aan te brengen op de pagina waar je aan werkt. Zo vergroot je de kans dat je website hoger in Google komt.

Heel veel succes! En heb je vragen of hulp nodig? Mail, app of bel mij gerust!

Geen blabla, maar echte tips.

Wil jij elke week een waardevolle tip ontvangen om als startende ondernemer te kunnen groeien?